اشترك ليصلك جديد المدونه

ادخل الايميل لتصلك مواضيح المدونه:

مدعومه بواسطه FeedBurner

مجموعه برامج رجيم خاصه بشهر رمضان

                                رجيمات شهر رمضان المبارك


نظام رقم 1

الأسبوع الأول

الممنوعات في الإفطار

* هناك محتويات يجب الإبتعاد عنها تماما خلال شهر رمضان حتى لا تحدث التخمة أو التقلصات في المعدة و يزيد الوزن و هي الأفطار على الماء المثلج وشرب الماء بسرعة ثم الهجوم مباشرة على الأكل دفعة واحدة دون إعطاء الفرصة لتتنبه المعدة

* تناول الأطعمة الدسمة والمحمرات والمسبكات وكل ما يشكل عبئا على المعدة شرب العصائر والمياه الغازية التي تؤخر الهضم وتسبب الإنتفاخ

الافطار

3 تمر جاف منقوع في كوب لبن خالي الدسم وده بيرفع من معدل الحرق بالجسم
طبق شوربة خضار + شريحة لحم 100جم مسلوقة او مشوية في الفرن
1/4 غيف عيش أسمر أورغيف عيش سن أو 3 ملاعق أرز او مكرونة + طبق كبير سلطة خضراء متبلةباليمون والفلفل وملعقة صغيرة زيت زيتون

بعد صلاة التراويح

ثمرة فاكهة (جوافة – تفاحة – خوخ - كمثرى(

السحور

كوب لبن كبير منزوع الدسم او كوب زبادي منزوع الدسم +قطعة جبن قريش 50جم +4 ملاعق كبيرة فول مدمس بدون زيتوبالليمون +1/4 رغيف بلدي +سلطة خضراء

الأسبوع الثانى

السحور يومياً

طبق فول مدمس بالليمون والبهارات + طبق سلطة خضراء + ملعقة جبنة قريش أو كوب

زبادي صغير مع نصف رغيف أسمر

*اليوم الأول الإفطار

شرب عصير برتقال طازج + شريحة لحم مشوي + ربع كيلو فاصوليا خضراء ني في ني +

سلطة خضراء + ربع رغيف اسمر

*اليوم الثاني الإفطار

كوسة مسلوقة بالطماطم + ربع فرخة مشوية + طبق سلطة خضراء + ربع رغيف أسمر

+ قطعتين بطيخ أو شمام

*اليوم الثالث الإفطار

كفتة مشوية + سلطة خضراء + خرشوف وكوسة مسلوقة + ربع رغيف أسمر + عدد 5 حبات مشمش أو 4 حبات برقوق

*اليوم الرابع الإفطار

طبق من البازيلاء والجزر والطماطم باللحم المفروم بدون سمن + ربع رغيف أسمر + طبق

سلطة خضراء + عصير برتقال

*اليوم الخامس الإفطار

ربع فرخة مشوية + فنجان من اللوبيا المسلوقة بالليمون + طبق سلطة خضراء + عدد

5 حبات مشمش أو 4 حبات برقوق

*اليوم السادس الإفطار

قطعة سمك فيليه مشوي + خضار سوتيه مكون من الخرشوف والكوسة والفاصوليا الخضراء +

طبق سلطة خضراء + ربع رغيف أسمر + فنجان من عصير الفراولة الطازجة

*اليوم السابع الإفطار

كفتة مشوية ثمن كيلو + خضار سويته كاليوم السابق + طبق من السلطة الخضراء +

ربع رغيف أسمر + قطعتين من البطيخ

الأسبوع الثالث

السحور

كوب زبادي مع ملعقة عسل أبيض + 6 ملاعق فول مدمس + قطعة جبن قريش

الفول المدمس هو وجبة السحور المحببة لأنه يمكث بالمعدة والأمعاء لفترة طويلة

و يقضي على الشعور بالجوع كما أنه يحتوي على الفيتامينات والبروتينات المفيدة

ويعطي الطبق منه 270 سعرا حراريا وبطبيعة الحال, فإنه يفضل أن يكون السحور

متأخرا أي بعد الثانية عشرا والسنة الشريفة تنصح بتأخير السحور حتى يتمكن

الصائم من مقاومة الشعور بالجوع في الأيام الأولى للصيام

خاصة بالسحور يجب تجنب تناول الحوادق والتوابل والمخللات والأطعمة الحريفة

لأنها تسبب الإحساس بالعطش أثناء الصيام

الفطور

طبق شوربة صغير + شريحة من اللحم الخالي من الدهن أو ربع دجاجة أوربع أرنب أو

مايساوي هذه الكمية من السمك ويستحسن أن تكون مشوية أو مسلوقة فالتحمير يعقد

الأمور أمام المعدة الخاوية + طبق خضار مطهو نئ في ني مع ربع رغيف اسمر +

طبق سلطة صغير + برتقالة أو 10 حبات فراولة أو مايساوي ذلك من أي فاكهة آخرى

الممنوعات في الإفطار

هناك محتويات يجب الإبتعاد عنها تماما خلال شهر رمضان حتى لا تحدث التخمة أو التقلصات في المعدة و يزيد الوزن و هي الأفطار على الماء المثلج وشرب الماء بسرعة ثم الهجوم مباشرة على الأكل دفعة واحدة دون إعطاء الفرصة لتتنبه المعدة

تناول الأطعمة الدسمة والمحمرات والمسبكات وكل ما يشكل عبئا على المعدة شرب العصائر والمياه الغازية التي تؤخر الهضم وتسبب الإنتفاخ

الأسبوع الرابع

السحور

طبق متوسط من الفول المدمس بالليمون وملعقة صغيرة زيت زيتون أو ذرة أو قطعتي جبن قريش أو قطعة جبن نستو أو بيضة مسلوقة + كوب لبن زبادي منزوع الدسم

+ ربع رغيف خبز بلدي + طبق سلطة خضراء + ثمرة برتقال أو يوسفي أو تفاح أو كومثرى أو ثمرتا خوخ أو 4 حبات مشمش

الإفطار

طبق متوسط من الخضار المسلوق والمطهو في ملعقة صغيرة من السمن أو الزيت أو خضار مطبوخ مع اللحم بدون إضافة دهن بتاتاً + قطعة لحم عجل بتلو أو بقري مشوي أو مسلوق أو ربع دجاجة مسلوقة أو مشوية أو قطعتان من الكبد المشوي يفضل كبد العجل البتلو + ربع رغيف خبز بلدي ويمكن إستبدال الخبز بأربع ملاعق مكرونة أو أرز + طبق سلطة خضراء + ثمرة برتقال أو يوسفي أو تفاح أو كومثرى أو ثمرتا خوخ أو 4 حبات مشمش

بأتباعك لهذا النظام في شهر رمضان يمكنك من إنقاص وزنك من 5 إلى 7 كيلو خلال الشهر المبارك

ملاحظات هامة

تناولي كمية من الخضروات المطهوة مع إضافة ملعقة صغيرة زيت واحدة

تناولي المشروبات مثل القهوة والشاي والكاكاو والنعناع والكركديه بدون إضافة السكر

تناولي العصائر الطبيعية بدون إضافة السكر مثل البرتقال والجوافة والمانجو والفراولة

يمكن تناول قطعة كنافة صغيرة أو وحدتين من القطايف مرتين في الأسبوع فقط مع عدم تناول حصة اليوم من الفاكهة
------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------
نظام رقم 2

اليوم الاول

الافطار :2 شريحة لحم مشوىاو مسلوق +ثمرة بطاطس مسلوقة +اى كمية سلطة
بعد 3 ساعات : فواكة من النوع المسموح بة "ممنوع العنب و البلح و التين و المانجو"
السحور :نصف رغيف بلدى +2 بيضة مقلية بقليل من الزيت + اى كمية سلطة

اليوم الثانى

الافطار: ربع فراخ مشوية او مسلوقة +اى كمية خضار + سلطة
بعد 3 ساعات :زبادى لايت
السحور نصف رغيف بلدى +50 جم جبن قريش +ثمرة فاكهة

اليوم الثالث:

الافطار:طبق صغير ارز مسلوق +اى كمية خضار +سلطة
بعد 3 ساعات :تفاحة
السحور :نصف رغيف بلدى +5 ملاعق فول +سلطة +زبادى لايت

اليوم الرابع

الافطار:

نصف كجم سمك او جمبرى مشوى او مسلوق + نصف رغيف بلدى +سلطة
بعد 3ساعات:كوب صغير جيلي
السحور:فواكه

اليوم الخامس:

الافطار: مكرونة مسلوقة بالصلصة +سلطة
بعد 3 ساعات:فواكه

السحور: ربع رغيف بلدى +شريحة لانشون+سلطة+ثمرة فاكهة

اليوم السادس:

الافطار:ربع فرخة مشوية او مسلوقة+5 ملاعق ارز مسلوق +اى كمية خضار+سلطة
بعد 3 ساعات: فاكهة من المسموح
السحور :فاكهة +زبادى


اليوم السابع

واليوم الثامن

واليوم التاسع

واليوم العاشر

اختاري لهم الايام الي ناسبتك من الايام السابقه
------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------
نظام رقم 3

اليوم الأول:

السحور
كوب عصير برتقال أو جريب فروت 4 ملاعق فول بيضة مسلوقة 2 شريحة توست أسمر.

الإفطار
3 تمرات 200 جم لحم أو قطعة بط أو ربع فرخة أو 200 جم رومى طماطم 3 ملاعق أرز مع خضار أى صنف أى كمية نصف كوب قمر الدين بدون سكر أو برتقال أو جريب فروت
بعد الإفطار بساعتين تفاحة أو 1 قطايف

اليوم الثاني:

السحور
كوب زبادى خالى الدسم نصف ثمرة جريب فروت ربع رغيف شريحة جبن أى نوع كوب عصير

الإفطار
طبق شوربة مع ليمون طبق خضار سوتيه نصف علبة تونة 2 شريحة توست أسمر خس نصف ثمرة طماطم جزر

اليوم الثالث:

السحور
شريحة توست أسمر ممسوحة جبنة قريش كوب زبادى خالى الدسم تفاحة

الإفطار
4 ملاعق مكرونة مسلوقة مع صلصة طماطم بدون زيت سلطة خضراء شريحة لانشون أو شريحة لحم صغيرة

بعد ساعتين ثمرة فاكهة

اليوم الرابع:

السحور
نصف كوب عصير طماطم 2 شريحة توست أسمر جبن قريش 5 ملاعق فول مدمس

الإفطار
طبق شوربة خضار أى صنف شريحة كبدة أو شريحة لحم صغيرة نصف ثمرة طماطم 4 ملاعق أرز مسلوق

اليوم الخامس:

السحور
بيضة أومليت أو مسلوقة 2 شريحة توست أسمر كوب زبادى ثمرة فاكهة

الإفطار
فنجان شوربة خضار ورك فرخة بدون جلد نصف كوب بسلة مسلوقة طبق سلطة طماطم نصف بطاطس مسلوقة ثمرة فاكهة

اليوم السادس:

السحور
شريحة توست أسمر شريحة جبن 3 ملاعق فول مدمس كوب زبادى خالى الدسم جريب فروت

الإفطار
100 جم لحم خضار أى صنف 3 ملاعق أرز سلطة خضراء
بعد ساعتين ثمرة فاكهة

اليوم السابع:

فري(تناول ما تريد)
------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------

نظام رقم 4

الإفطار:
3 تمرات
- 100 جرام لحم "قطعة متوسطة" أو ربع فرخة أو بيضتان مسلوقتان
- طبق خضار "مسلوق أو نى فى نى".
- طبق سلاطة خضار طازج.
- نصف رغيف خبز.
- برتقالة أو قطعة بطيخ أو شمام أو 6 ثمرات فراولة أو 4 ثمرات مشمش

السحور:
- كوب لبن زبادى أو لبن حليب.
- طبق فول صغير بالخضراوات والليمون وقليل من الدهون.
- نصف رغيف خبز.
- فاكهة
------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------
نظام رقم 5

الإفطار:

- فنجان شوربة دافئ. شوربة خضار او لحم أو فراخ منزوع الدسم
- ربع رغيف خبز أو 4 ملاعق كبيرة أرز أو مكرونة.
- شريحة لحم متوسطة أو ربع دجاجة أو سمكة متوسطة "مسلوقة أو مشوية"
أو بيضتان مسلوقتان أو أومليت".
- طبق متوسط الحجم من الخضار المطهو "ني فى ني".
- طبق سلطة خضراء.
- ثمرة فاكهة.

السحور:
- كوب زبادى منزوع الدسم. أو قطعة جبنة لايت أو4 معالق فول ونصف رغيف اسمر
- طبق متوسط الحجم من السلطة الخضراء.
- ثمرة فاكهة.
------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------
نظام رقم 6

هذا النظام يفضل تناوله أسبوعاً واحداً فقط خلال شهر رمضان وهو نظام متغير يعتمد على التفاعل الكيميائى، يقدمه الدكتور عبد العزيز حجازى.. وهو يساعد على إنقاص 3 كيلوجرامات فى أسبوع.
(برنامج رجيم لشهر رمضان ينصح باستخدامه لمده اسبوع واحد يساعد على انقاص 3 كيلوجرام فى اسبوع)

الإفطار:
اليوم الأول: شوب عصير برتقال. ربع رغيف اسمر - سلطة خضراء-ربع كيلو كوسة مسلوقة نى فى نى. - شريحة لحم مشوي
اليوم الثانى: شوب جريب فروت.- ربع كيلو فاصوليا.- ربع فرخة مشوية.ربع رغيف اسمر
- اليوم الثالث: 2 ثمرة فاكهة. - قرنبيط مسلوق.- سلطة خضراء
- اليوم الرابع: كوب عصير برتقال طبق سلطة خضراء ربع رغيف سن طبق بسلة باللحم المفروم والجزربدون سمن أو زيت.
- اليوم الخامس: طبق خضار مسلوق نى فى نى بدون زيت أو سمن- ربع فرخة مشوية أو مسلوقة-2 ثمرة فاكهةأوكوب عصير برتقال- طبق سلطة خضراء
- اليوم السادس : كوب جريب فروت.3 سمكات مشوية-طبق سلطة خضراء-ربع رغيف بلدى
- اليوم السابع: خضار سوتيه أو نى فى نى بدون سمن أو زيت- طبق سلطة خضراء- كفتة مشوية "125 جراماً"، أو شريحة لحم مشوى أو مسلوق- كوب عصير برتقال.

- السحـــــور:

- - طبق فول صغير مدمس بالبهارات والملح والليمون.
- طبق سلطة خضراء.
- قطعة جبن قريش أو كوب زبادى بدون وش.
- ربع رغيف بلدى.

نصائح عامه لبرنامج الرجيم:

1- يفضل عدم النوم مباشرة بعد السحور.
2- يمكن شرب الشاى أو القهوة أو الكركديه أو العرقسوس بأى كمية ولكن باستخدام بدائل السكر.
3- يمكن تناول أى كمية من الخس والخيار والفلفل الأخضر بين الإفطار والسحور.
4- إذا حدث أى ظرف من الظروف وخالفت أياً من أنظمة الإفطار المحددة يجب الاستغناء عن كوب عصير فى إفطار اليوم التالى.
5- ينصح بالتبكير بالإفطار وتأخير السحور.
6- يفضل المشى يومياً لمدة ساعة بعد الإفطار
------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------

نظام رقم 7 (د. خالد يوسف)
(برنامج رجيم رمضان من تصميم د.خالد يوسف)

الاسبوع الاول

مع اذان المغرب 3 تمر جاف مع كوب لبن خالى الدسم مع شرب 2 كوب ماء..استراحه 15 دقيقه لصلاه المغرب ثم تناول الافطار:.....طبق شوربه دجاج او لحم خالى الدسم او شوربه خضار+ربع دجاجه مسلوقه او شريحه لحم مشويه او 3 صباع كفته مشويه+ 4 ملاعق ارز او 5 ملاعق مكرونه او 8 ورق عنب +كوب شاى اخضر بالنعناع....بعد التراويح كوب كركديه بسكر دايت وثمرة فاكهة
السحور:...نصف رغيف +4 ملاعق فول+كوب زبادى او جبنه قريش+سلاطه+كوب تمر هندى بسكر دايت

الاسبوع الثاني

مع أذان المغرب:3 تمر جاف باللبن خالى الدسم.......الافطار بعد صلاه المغرب:طبق سلاطه +خضار+شوربه دجاج او لحم منزوع الدسم+ربع دجاجه او شريحه لحم او 3 صباع كفته+5 ملاعق ارز او 7 ملاعق مكرونه او 6 صباع محشى......بعد الاكل كوب تمر هندى او عرقسوس.........بعد صلاه التراويح:قطعه كنافه او بسبوسه او جلاش يومين فى الاسبوع فقط........

السحور قبل الفجر بساعه:نصف رغيف+6 ملاعق فول+معلقه جبنه لايت+كوب زبادى

الاسبوع الثالث

الإفطار: - فنجان شوربة دافئ. - ربع رغيف خبز أو 4 ملاعق كبيرة أرز أو مكرونة. - شريحة لحم متوسطة أو ربع دجاجة أو سمكة متوسطة مسلوقة أو مشوية أو بيضتان مسلوقتان أو أومليت. - طبق متوسط الحجم من الخضار المطهو ني فى ني. - طبق سلطة خضراء. - ثمرة فاكهة.

السحور: - كوب زبادى منزوع الدسم. - طبق متوسط الحجم من السلطة الخضراء. - ثمرة فاكهة.

الاسبوع الرابع

الافطار:...3تمر جاف+كوب لبن خالى الدسم - اليوم الأول : وجبة مفتوحة. - اليوم الثاني : ربع فرخة مشوية أو مسلوقة أو بالفرن + 10 محشيات ورق عنب + سلطة. - اليوم الثالث : 8 ملاعق مسقعة دايت + سلطة خضراء + رغيف سن. - اليوم الرابع : قطعة مكرونة فرن دايت + سلطة خضراء . - اليوم الخامس : ربع كيلو كفتة مشوية + سلطة خضراء + رغيف سن. - اليوم السادس : ربع فرخة مشوية + خضار + أربع ملاعق أرز + سلطة. - اليوم السابع : 4 بطاطس محشية لحمة مفرومة + سلطة.. السحور - 2 كوب ماء قبل السحور بنصف ساعة - 3 ملاعق فول + 3 ملاعق فول أو بيضة مسلوقة + علبة زبادي + رغيف سن.
------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------
نظام رجيم رقم 8

السحور

هناخده علي مرحلتين

المرحلة الأولي الساعة 10 بالليل كوب زبادي لايت مع ثمرة فاكهة

المرحلة الثانية س2 أو 3 بالليل 4 معالق فول بكمون وليمون أو قطعة جبنة لايت وربع رغيف بلدي أو اسمر مع طبق سلطة صغير وممكن نشرب بعده نسكافيه او اي مشروب أعشاب بنص معلقة سكر

الأفطار

3 تمرة وكوب ماء أو لبن خالي الدسم
نصلي المغرب ونرجع ناخد الفطار لان فرق الدقايق دي بتخليكي متاكليش كتير زي لو قعدتي من أول ما المغرب يإذن
وجبة الفطار ناخدها بالترتيب التالي

1. طبق شوربة خضار صغير
2. طبق سلطة صغير
3. طبق خضار ني × ني
4. البروتين وهيكون خيار من الآتي

1. شاورمة دايت وكوب ارز مسلوق.
2. محشي دايت بمعدل 5 كوسة او 3 بتنجان او 8 محشي ورق عنب او كرنب او 5 فلفل.
3. أرز بالخضار والفراخ دايت.

6. ربع فرخة مشوية أو قطعة لحمة مشوية.

7. 5 صوابع كفتة مشوية وكوب صغير ارز مسلوق

8. 1 سمكة مشوية وكوب ارز مسلوق.

9. علبة تونة مصفاة من الزيت مع نصف رغيف بلدي او اسمر

طيب ايه الكلام ده كله دايت ياتري ازاي نعمل الاكل ده دايت والله اهو هاقول كل شئ بالتفصيل

--شوربة الخضار مكونة من ( 3 بصلة كبيرة بنشوحها في معلقة زيت وبعد كده بنضيف الكوسة ربع كيلو وكوب فاصوليا خضرا و4 فلفل اخضر و2 ثمرة طماطم وشبت وبقدونس ورشة ملح وفلفل اسود ونضيف ماء ونسيبهم لحد ما يستوي ونضربه في الخلاط ونصفيه لو تحبوا وبالهنا والشفا)

--الشاورما دايت
بنجيب ربع صدر فرخة ونقطعها شرايح صغيرة وفلفل اخضر او الوان ونقطعه شرايح وطماطماية شرايح وبصلة شرايح بنقلب الفراخ مع البصل في طاسة تيفال بدون زيت خااااااااالص وبعد كده بنضيف الطماطم والفلفل وشوية ماء لحد ما يستوي ويا جماله مع شوية رز مسلوق.

--محشي دايت الحشو بيكون عبارة عن كوب صغير ارز ونحط عليه فلفل قطع صغيرة وطماطم قطع صغيرة وجزر وشبت وبقدونس والله مرة حطيت
فاصوليا خضرا المهم بنحشي الخضار ونحطه في صينية في البوتاجاز ونضيف مية ونسيبه لحد ما يستوي وبعد كده ندخله الفرن عشان يلون الوش بتاعه وبالهنا والشفا.

--ارز بالخضار والفراخ دايت
كوب صغير ارز بنحط شوية في طاسة تيفال بدون زيت ونقلبهم كويس لحد ما يبقي لونهم دهبي ونضيف الفراخ المقطعة صغير قوي يفضل ربع صدر وبعد كده نقلب شوية ونضيف باقي الارز ونضيف فلفل وطماطماية لو تحبوا او مش لازم عشان لونه هيبقي احمر نضيف فلفل وخلاص بقا كفاية وبعد كده نضيف ماء لحد ما يستوي وبالهنا والشفا.

--الكفتة المشوية بتكون عبارة عن لحمة مفرومة حمرا وبصلة وبهارات وفلفل اخضر قرن مثلا وبنشويها فوق شواية او في صينية في الفرن يفضل صينية مش بتلزق وهي طبيعي بتنزل دهون منها فمش هتلزق ان شاء الله

تحياتي لكم ويارب النظام يعجبكم

بس ناخد بالنا لو اخدنا رز او مكرونة مناكلش عيش ولو في بطاطس مناكلش لا عيش ولا رز ولا مكرونة لان كلهم نشويات والمفروض بناخد نوع نشويات واحد فقط في الوجبة

ثمرة فاكهة بعد الاكل بساعتين أو كوب صغير جيلي معمول بدون سكر أو طبق صغير فواكة مشكلة من المسموح

مهم جدا المشي نص ساعة او ممارسة التمارين نص ساعة

شرب لترين او تلاتة ماء

شرب شاي اخضر بالنعناع وزنجبيل بالقرفة أو زنجبيل بالليمون والشمر والمرمرية

ممنوع المانجو والعنب والتين والحلويات
ودي مجموعة من الاصناف الدايت اللي ممكن نستعين بها عشان منزهقش

<1> طاجن تورلى دايت

المقادير
قطع لحم أحمر بدون أى دهون - بصله كبيره مقطعه حلقات رفيعه – حوالى كوب و نصف عصير طماطم – كوب شوربه منزوعة الدسم – ملح و فلفل – فص مستكه – حبهان- ورقة لاورو- فص ثوم - كوسه – فاصوليا خضراء – جزره واحده – باذنجان رومى – بروكلى – خرشوف مسلوق .

:الطريقة
فى طاجن فخار أو بيركس ترص حلقات البصل كطبقه أولى ثم ترص قطع اللحم و توضع فوقها التوابل و الملح و الفلفل ثم نضع الخضروات مقطعه ثم نضيف إليها عصير الطماطم و الشوربه منزوعة الدسم و يغطى الإناء و يدخل الفرن ثم قبل مرحلة السواء بحوالى عشر دقائق يرفع الغطاء لإحمرار الوجه و يقدم ساخناً مع أرز مسلوق و سلطه خضراء و بالهنا و الشفا

<2> شيش طاووق دايت

:المقادير
بصل مقطع مكعبات كبيره - فلفل أخضر و أحمر و أصفر مقطع مربعات كبيره - بصل مفروم ناعم للتتبيل - ملح - فلفل - عصير ليمونتين - ملعقتين كبيرتين خل - رشه بسيطه جداً من القرفه و البهارات - أوراك دجاج مخليه و بدون أى دهون نهائى - ملعقه صغيره ثوم مفروم - عدد من العصي الخشبيه الرفيعه المخصصه للشيش طاووك

:الطريقة
تنزع الدهون من أوراك الدجاج المخليه و تقطع قطع حجمها مناسب ثم تنقع فى عصير الليمون و الخل و الملح و الفلفل و البهارات و البصل المفروم ناعم و الثوم المفروم و تترك فى التتبيله عدة ساعات ثم تؤخذ و نغرس فى العصا الخشبيه الرفيعه قطعه من البصل المكعبات ثم قطع من الفلفل الملون ثم قطعة دجاج بالترتيب ثم يكرر هذا الترتيب فى العصا حتى يتم ملؤها و تكرر نفس الطريقه حتى نفاد الكميه ثم تشوى على الشوايه حتى تنضج و تقدم ساخنه مع سلطه خضراء و بالهنا و الشفا

<3> ميلك شيك بالفراوله

:المقادير

*حليبخالى الدسم بارد ثلاثة أرباع الكوب *فراولة 4 إلى 5 حبات *فراولة مفرومة 3 إلى 4 قطع *

:الطريقة

تهرس حبات الفراولة مع الحليب في خلاط الطعام للحصول على مزيج ناعم. *تفرم 3 إلى 4 حبات فراولة إلى قطع صغيرة

<4> شاورما فراخ أو لحمة

المقادير:
• 3/ 4 كيلو صدور فراخ أو لحمة فيليه
• 2 فصوص حبّهان مفروم
• ملعقة صغيرة بهارات
• فصين ثوم مفروم
• 1/ 4 كوب خل
• عصير ليمونة
• كوب زبادي
• ملح وفلفل

لعمل الصوص:
• كوب طحينة
• فصين ثوم مفروم
• 1/ 4 كوب عصير ليمون
• 2 ملعقة كبيرة زبادي

الطريقة:

1- اخلطي كل المكونات (الزبادي- الخل- الثوم- ليمون- بهارات- ملح وفلفل- حبهان) ولو حسيتي إنها جافة شوية ممكن تحطّي عليها ملعقة زيت.
2- قطّعي الفراخ أو اللحمة شرايح رفيعة، وحطّيهم على التتبيلة، وقلّبيها كويس، وسيبيها في التتبيلة في الثلاجة لمدة 8 ساعات أو ممكن تسيبيها طول الليل.
3- بعد كده طلّعيها من التلاجة، وشوّحيها في حلة صغيرة أو طاسة كبيرة لمدة 45 دقيقة أو لحد ما تستوي.
4- لو حسّيتي إنها نشفت شوية أثناء التسوية ممكن تحطّي شوية ميه صغيرين، بس خلّي بالك إنها ماتستويش أوي علشان الصوص اللي فيها ما ينشفش.
5- في الوقت ده حضّري الصوص اللي هتقدّميه مع الشاورما، وكل اللي عليكي إنك تخلطي كل مكونات الصوص مع بعض، وتقلبيهم كويس وقدّميه مع الشاورما.. وبالهنا والشفا.
********************
<5> فاهيتا الفراخ أو اللحمة
المقادير:

• 1/ 2 كيلو صدور فراخ أو فيليه لحمة
• ملعقة صغيرة بابريكا
• 3 ملاعق كبيرة زيت
• ثمرة فلفل أخضر
• ثمرة فلفل أحمر
• بصلة متوسطة
• ملعقة كمون
• 2 ملعقة خل
• ملح وفلفل
• ليمونة

الطريقة:

1- قطّعي الفلفل والبصل والفراخ شرايح رفيعة بنفس المقاس تقريبا، وبعدين حطّي عليهم الكمون والبابريكا.
2- حطّي عليهم عصير نصف ليمونة والزيت والخل، وتبّليهم بالملح والفلفل وقلّبيهم كويس، وسيبيها شوية في التتبيلة لمدة 5 دقائق.
3- حطّي شوية زيت في جريل أو طاسة كبيرة وسخّنيها جامد وبعدين شوّحي فيها الفراخ بالخضراوات لمدة من 6 : 8 دقائق أو لحد ما الفراخ تستوي.
4- بعد ما تشوّحي الفاهيتا، رشي عليها عصير نصف ليمونة، وقدّميها بالهنا والشفا.

********************

<6> مارجريتا فراخ

المقادير:

• 3/ 4 كيلو صدور فراخ
• 1/ 3 كوب عصير ليمون
• 1/ 4 كوب زيت زيتون
• 2 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة
• فصين ثوم مفروم
• ملعقة صغيرة شطة
• ملح وفلفل
• بشر ليمونة

الطريقة:

1- اخلطي كل مكونات التتبيلة وقلبيها وبعدين حطي فيهم الفراخ، وحطيها في الفراخ لمدة ساعة أو سيبيها طول الليل.
2- ادهني الجريل أو الطاسة بزيت وسخّنيها على نار متوسطة، وشوحي الفراخ لمدة 4 : 5 دقائق على كل جانب، وقدّميها.. بالهنا والشفا.

********************
<7> حواوشي مصري
المقادير:

• خبز شامي أو بلدي
• 1/ 2 كيلو لحمة مفرومة
• ملعقة صغيرة حبهان مطحون
• كوب مكعبات طماطم
• ملعقة صغيرة بهارات
• ملعقة صغيرة قرفة
• حزمة كزبرة
• ثمرة بصل
• ملح وفلفل
• ورق لاورا

الطريقة:

1- اخلطي كل المكونات مع بعض، وبعدين خدي من خليط اللحمة ده وحطي داخل كل رغيف.
2- غلفي العيش بورق الفويل ورصيه في الفرن وسيبيه لمدة 1/ 2 ساعة واختبريه قبل ما تطلعيه.
3- لو عايزاه مقرمش ممكن تفكي الفويل وتحطيه في الفرن شوية تاني، وقدّميه.. بالهنا والشف
شوربة الدجاج مع ارز بسمتى

:المقادير
*صدر الدجاج (250 جراماً تقريباً). * ملعقة كبيرة من عصير التفاح. كوب مرق الدجاج * 50 جراماً من الرز البسمتي * قليلٌ من الملح. * قليلٌ من الفلفل. * ملعقة صغيرة من الكاري البودرة. * ½ شدّة من الكزبرة

:الطريقة
*اغسلي صدر الدجاج ثم جففيه وقطعيه إلى أجزاء صغيرة. وعصير الليمون في وعاء كبير وانقعي فيهما مربعات الدجاج ثلاثين دقيقة تقريباً. * ضعي مرق الدجاج في قدر كبيرة واتركيه يغلي. أضيفي الرز ودعيه ينضج على نار هادئ حوالى 15 دقيقة. * أضيفي إليه مربعات الدجاج فضلاً عن صلصة النقع ودعي الخليط يغلي. خففي النار ودعي الخليط على النار 15 دقيقة تقريباً لينضج. يمكنك اضافة القليل من المياه إذا دعت الحاجة. * رشي على الخليط الفلفل وبودرة الكاري حسب الحاجة. اغسلي الكزبرة وجففيها وورقيها. قسمي الحساء على طاستي

<8> شوربة الفاصوليا البيضاء مع اكليل الجبل اوالروزمارى

:المقادير

* 350 جم من الفاصوليا البيضاء * 20 ملل من زيت الزيتون * 200 جم من البصل المفروم * 200 جم من الجزر (مقطع إلى شرائح رفيعة) * 200 جم من الكرفس (مقطع إلى شرائح رفيعة) * 20 جم من إكليل الجبل الطازج المفروم * 1.5 لتر من مرق الدجاج * 5 جم من الملح * 5 جم من الفلفل المطحون حديثــًا * 20 جم من أ

:الطريقة

1. يسخن زيت الزيتون في قدر على النار ثم يشوح فيه الجزر والكرفس والبصل على نار هادئة الحرارة حتى يذبل الخليط 2. تضاف الفاصوليا البيضاء وإكليل الجبل مع ا

<9> شوربة الدجاج بنكهة الليمون

:الوصف

شوربه مفيده

:المقادير

2 ملعقة طعام زيت زيتون مكعبات بصلة صفراء 450 جرام أفخاذ دجاج من غير عظم وجلد 1 لتر من خلاصة الدجاج ½ كوب أرز مصري ملعقة شاي أوريجانو مجفف 6 اكواب سبانخ صغيرة ملعقتان طعام شبت طازج ملعقتان طعام عصير ليمون ملح فلفل أسود

:الطريقة

•حمري البصل في زيت الزيتون. •أضيفي قطع الدجاج والخلاصة والأرز والأوريجانو، غطي الطنجرة واتركي الخليط على نار فوق المتوسطة حتى تغلي جيدا. •ارفعيه عن النار واتركيه مدة 5 دقائق. ارفعي الدجاج من الشوربة وقطعيها بالسكين والشوكة ثم أعيديها للشوربة. •أضيفي السبانخ والشبت واتركيه مدة 3 دقائق على النار. •أضيفي عصير الليمون وتبليه بالملح والفلفل. مع استمرار التشويح لمدة دقيقتين 3. يضاف الماء حتي النضج

<10> شوربة اللحم بالقمح والحمص

:المقادير

: كوبان ونصف الكوب من القمح المقشور المنقوع نصف كيلوغرام من لحم الموزات مع العظام ملعقتا طعام من معجون البندورة (البندورة) ملعقة طعام من معجون الفلفل الحريف كوبان من الحمص المنقوع بقدونس مفروم للزينة صلصة الثوم: كوب من عصير الليمون الحامض 2 إلى 3 فصوص ثوم مهروسة يخلط الاثنان معاً للح

:الطريقة

ينقع القمح المقشور لمدة 12 ساعة في الماء، تغيير الماء كلما مر6 ساعات إلى أن يصبح القمح طرياً. ينقع الحمص لمدة 12 ساعة في الماء. يوضع اللحم مع العظام في طنجرة الضغط. يضاف إليه مقدار كبير من الماء وتترك القدر على النار حتى تبدأ بالغليان. ترفع عنها الزفرة بواسطة ملعقة ذات ثقوب، ثم تضاف إليها ملعقة طعام من الملح، إضافة إلى القمح المقشور والحمص وملعقتيّ طعام من معجون البندورة ومعحون الفلفل. يطهى المزيج في القدر المغطاة لمدة ثلاثة أرباع الساعة أو حتى ينضج اللحم جيداً ويصبح الحمص

<11> شوربة الكوسه بالبقدونس

:المقادير

-نصف دجاجة مقطعة قطع متوسطة -6حبات من الكوسا تقطع قطع متوسطة -زنجبيل طازج -1حبة بصل مقطعة قطعاً صغيرة -3فصوص ثوم مدقوقة جيداً -نصف كأس من أوراق البقدونس -ملح -قليل من زيت الذرة

:الطريقة

1- يوضع الزيت في قدر ويضاف إليه قطع الزنجبيل وتقلب حتى تحمر. 2- يضاف لها البصل والثوم ويقلب الجميع جيداً. 3- تضاف قطع الدجاج ويقلب الجميع ويترك حتى يجف ماء الدجاج 4- تضاف إليها ثلاث كاسات كبيرة من الماء وتترك حتى تغلي. 5- تضاف أوراق البقدونس والملح وتترك لمدة دقيقتين، وتقدم الشوربة ساخنة والقمح طرياً مرق الدجاج ثم يغطى القدر ويترك على نار هادئة لمدة 10 دقائق

<12> شوربة السبانخ مع الاعشاب واللحم

:المقادير

1/2 كيلو لحم مفروم 1 ملعقة كبيرة بشر ليمون 2 ملعقة كبيرة شبت مفروم ملح وفلفل 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون 1 بصل مفروم 1 ملعقة صغيرة ثوم مفروم 1/2 كوب عدس أصفر (منقوع) 1/2 كوب أرز مصري (منقوع) 2 كوب مرق 1 ملعقة كبيرة نعناع مفروم 1 ملعقة كبيرة ريحان مفروم 1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم 1 ملعقة ك

:الطريقة

يُخلط اللحم المفروم مع بشر الليمون والشبت ويُتبل بالملح والفلفل ويُشكل على هيئة كور صغيرة. - تُرص كور اللحم في صاج وتُوضع بالفرن (حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15 دقيقة) أو حتى تمام النضج. - يُسخن الزيت في إناء على نار متوسطة ويُضاف البصل والثوم ويُقلب لعدة دقائق، يُصفى العدس والأرز ويُضافا مع التقليب. - يُضاف المرق للخليط حتى يبدأ في الغليان ثم تُخفف الحرارة. ويُترك لمدة 10 دقائق. - تُضاف كور اللحم والأعشاب ويُترك حتى يُغلي مرة أخرى. - يُخلط الزبادي مع الدقيق، يُذاب الزعفران في ملعقة من الما

ق 4. تقدم الشوربة في إناء ثم يرش فوقه القليل من البقدونس

<13> حساء البطاطس بالفطر

:المقادير

*نصف كيلوجرام فطر طازج() مفروم *ملعقتا طعام زيت *3 جزرات مقطعة إلى مكعبات صغيرة *4 عيدان كرفس مقطعة إلىمكعبات صغيرة *رأسا كراث مفرومان *5 رؤوس بطاطس متوسطة، مقطعة إلى مكعبات صغيرة *ملح وبهار وورقة غار *نصف باقة بقدونس مفرومة * * نصف كوب إلى كوب كريما حامضة * باقة شبث مفروم *2 إلى 3 بص

:الطريقة

*تنظف حبات الفطر وتغسل بعناية وتنزع منها الأعناق. *تقطع الأعناق إلى قطع صغيرة وتقلى سريعاً في ملعقة طعام من الزيت. *تفرم الخضار المتنوعة وتقلى مع البصلة في ملعقة طعام من الزيت. *تقطع حبات الفطر إلى شرائح رقيقة جداً وتسلق في الماء مع البطاطا والملح والبهار وورقة الغار لمدة 20 دقيقة. *تضاف إليها الخضار المقلية في الزبدة والبقدونس والطرخون ويتابع الطهو حتى تنضج الخضار. *تنزع ورقة الغار من الحساء ويضاف إليه الملح والبهار. *مباشرة قبل التقديم، يسكب مقدار ملعقة طعام من الكريما الحامض

<14> شوربة السبانخ مع صدور الدجاج

:المقادير

: 200 جم من السبانخ (مقطعة) 300 مل من الكريمة اللباني 120 جم من صدور الفراخ المشوية 1 لتر من مرق الدجاج 40 جم من الجوز المحمص 60 جم من البصل (المقطع) زيت ذرة

:الطريقة

يسخن الزيت في قدر على نار متوسطة تشوح صدور الدجاج في القدر لمدة دقيقتين يضاف البصل إلى الدجاج مع استمرار التشويح حتى يذبل البصل يضاف الجوز والسبانخ إلى الخليط مع استمرار التشويح لمدة 30 ثانية تضاف الكريمة اللباني ومرق الدجاج إلى الخليط يغطى القدر ويترك ليغلى برفق على نار هادئة من 6 إلى 8 دقائق ترفع الشوربة من على النار وتصب في إناء للتقديم

<15> شوربة القمح باللبن

:المقادير

* ثلاثة أرباع كوب هريس (القمح المقشور) * 10 أكواب ماء مغلي * ملح و2 إلى 3 أكواب لبن.

:الطريقة

*ينقع القمح في الماء البارد لمدة 24 ساعة، ثم يوضع في طنجرة الضغط مع 7 إلى 8 أكواب من الماء. يسلق القمح على النار وتزال الرغوة عند ظهورها. يضاف الملح ويطهى القمح حتى يطرى جيداً. *يرفع الغطاء عن طنجرة الضغط ويترك محتواها ليبرد تماماً. *يضاف لبن الزبادي إلى الحساء، ويرش الملح حسب الحاجة، ثم يقدم الحساء بارداً مع مكعبات الثلج أو يحفظ في الثلاجة حتى موعد التقديم. ملاحظة:إذا كان الحساء سميكاً، يمكن إضافة المزيد من الماء أو قطع الثلج إليه لجعله بقوام الحساء.

<16> شوربة الجمبرى

لذيذه تساعد فى تخسيس الجزء السفلى

:المقادير

300 جم من الجمبري النظيف 2 حبة طماطم طازجة 3 فصوص من الثوم المفري ورقتين من أوراق الغار (ورق لوري) 1 ملعقة كبيرة من الزعتر 2 حبة من البصل الأخضر أو الإشالوت 2 ملعقة كبيرة من زيت الزيتون 3 ملاعق كبيرة من أرز أو معكرونة صغيرة أو لسان عصفور 1 لتر من الماء 1 ملعة كبيرة من معجون الطماطم 1 كوب

:الطريقة

يوضع المرقفي قدر على النار مع الثوم والغار والزعتر والجمبري والماء والطماطم الطازجة يترك لينضج ثم يصفى الجمبري وتطحن باقي المكونات مع المرق وفي قدر أخر يقلى البصل بالزيت ويضاف عليه المرق مع معجون الطماطم ويغلى قليلا ثم تضاف اليه المعكرونة والكزبرة والملح والفلفل الاسود ويترك لينضج 7 دقائق تقريبا تقدم الشوربة مع الليمون والكزبرة وحبات الجمبري ويزين بشرائح من الفلفل الاحمر المشوي الحار أو الحلو.

ها ساخنه او بارده حسب الرغبة

<17> شوربة الجزر مع مكعبات السمك

:الوصف

لذيذة تساعد فى تخسيس الجزء السفلى من الجسم

:المقادير

60 جم من البصل (المفري) 60 جم من الكرفس (المفري) 60 جم من الجزر الطازج 1 لتر من مرق الدجاج 120 جم من مكعبات فيليه السمك 60 جم من الزبادي الطبيعي 20 جم من أوراق النعناع الطازجة زيت الذرة

:الطريقة

تسلق مكعبات السمك في بعض من الماء المغلي على درجة حرارة منخفضة لمدة من 3 إلى 5 دقائق ترفع مكعبات السمك من على النار وتترك جانباً يسخن زيت الذرة في قدر آخر على نار متوسطة يشوح البصل والجزر والكرفس في القدر حتى يذبل الخليط والمرق إلى الخليط يغطى القدر ويترك ليغلي برفق على نار هادئة من 10 إلى 12 دقيقة يرفع الغطاء ويخفق الخليط حتى تتجانس مكونات الشوربة جيداً ثم تضاف مكعبات السمك إلى الشوربة وتقلب برفق ترفع الشوربة من على النار وتوضع في طبق التقديم

<18> شوربه الكرنب

:المقادير

6 بصل اخضر 2 فلفل أخضر 1 طماطم حزمة كرفس أو بقدونس حبه كبيره من الكرنب باللأضافه إلى الملح و الفلفل و البهارات حسب الرغبة

:الطريقة

يتم تقطيع الخضراوات إلي قطع و يتم وضعها على النار بعد ان يضاف اليها الماء حتى يغطيها ثم يضاف البهارات و الملح حسب الطلب. .1 تغلى ااشوربه لمدة 10 دقائق على نار عاليه ثم تخفض الحراره يمكن أكل هذا المزيج في أية لحظه تشعر بها في الجوع خلال فترة الرجيم

اء للتقديم يزين الطبق بالزبادي والنعناع الطازج ويصبح

<19> شوربه العدس

:المقادير

عدس أصفر * بصلة (عدد2) مقطعة شرائح *كرفس *جزرة (عدد 2) مقطعة طوليا * عصير ليمون حسب الرغبة * ملح وفلفل * 2 معلقه زيت ذره * رأس ثوم مقطع :

:الطريقة

* ينقع العدس لمدة ليلة كاملة في ماء فاتر. * يوضع العدس النيء والبصل والجزر والثوم والكرفس في وعاء مع الزيت ويقلب قليلا . * تضاف الشوربة على المقادير السابقة مع الملح والفلفل ويترك ليغلي حتى ينضج . * يوضع الخليط في الخلاط حتى يتمازج كليا . * يصفي ويقدم مع خبز الثوم

<19>  شوربه البصل
:المقادير

6 بصلات كبيرة الحجم - 7 أكواب ماء دجاج - معلقه زيت زيتون - معلقه زنجبيل وحزمه بقدونس - قليل من الشطه ومعلقه زبادى

:الطريقة

- يقشر البصل ويقطع حلقات دائرية رقيقه ثم يشوح فيه البصل حتى يصبح لونها شفاف دون احمرار . - يوضع عليه الفلفل والزنجبيل والزبادى والبقدونس ويترك على النار لمدة 10 دقائق . . - يضاف الملح للشوربه ثم تقدم ساخنه بعد رشها بالجبن المبشور والخبز

<20>  شوربه الشوفان بالفراخ

:المقادير

ربع كيلو فراخ مخليه مقطعه 2بصله 2جزره 1 فلفل اخضر 2م ك شوفان ملح وبهارات

:الطريقة

تقطع البصله وتقطع الجزره و الفلفل كل على حده الطبخ: توضع الفراخ فى قليل من زيت الزيتون على النار ثم نضع البصل وبعد ما يصفر نضع الماء ونترك افراخ حتى تمام السواء نضع الخضار عليهم حتى تمام السواء نضع الشوفان مع زيادة الماء اذا تطلب الامر

<21>  شوربة الفطر-المشروم

:المقادير
-كوب فطر مقطع - ملعقة زيت زيتون صغيره -بصله مفرومه-2-فص ثوم ثلاث اكواب مرق دجاج منزوع الجلد- نصف ثمرة بطاطس مكعبات -ملح وفلفل حسب الرغبه- بقدونس للتزيين-

:الطريقة

-سخن زيت الزيتون فى مقلاه- اضيفى البصل والثوم وقلبيه حتى يذبل اضيفى قطع الفطر وقلبيه حتى يذبل -اضيفى المرق والبطاطس والملح والفلفل واتركى الخليط يغلى لمدة نصف ساعه ارفعى الخليط وضعيه فى الخلاط حتى تصبح الشوربه ناعمه اواتركيها قطع حسب الرغبه ثم قومى بتزينها بالبقدونس وبالهنا والشفا-

مع تمنياتي لكم بصوم مقبول وافطار شهي ورمضان كريم

مع اطيب تحياتي ريجيم × ريجيم